17 Kasım 2015 Salı

Propaganda


Yoğun bir şekilde son 10 yıldır özellikle Amerikan-İngiliz dizi ve filmlerde LGBT meselesi işleniyor ve bu durum farkına çoğu zaman varamayacağımız bir şekilde meşrulaştırılmaya çalışılıyor. LGBT'liler dizi ve filmlerde hakkını arayan, mazlum, ezilen, onurlu bir role bürünmüş bir halde gösterilip karakterli bir davranışla gözümüze şirin gösterilmeye çalışılıyor.
Hatta filmin baş rolündeki kişi LGBT'leri ezip, hor görüp onları sevilecek bir pozisyona sokuyor. Bu konuya dikkat edin. Bu yaklaşık 10 yıldır çok yoğun bir şekilde işlenen bir program. Yaklaşık 10 yıldır diyorum çünkü bu propagandanın temeli çok eskilere dayanıyor. ''The Children's Hour'' - Tehlikeli Fısıltı (1961) (Filmin Türkiye'deki karşılığı, çevirisi bu şekilde ben çevirmedim, ''Çocukların saatin''i ''tehlikeli fısıltı'' diye çevirmişler) ''My Beautiful Laundrette'' - Benim Güzel Çamaşırhanem (1985), ''My Own Private Idaho'' -  Benim Güzel Idaho’m (1991),''Paris Is Burning'' -  Paris Yanıyor (1990), Philadelphia (1993), ''Boys Don't Cry'' - Erkekler Ağlamaz (1999), ''All About My Mother'' - Annem Hakkında Her Şey (1999), ''Happy Together'' -  Mutlu Beraberlik (1997), gibi fimlerle yıllardır LGBT propagandası yapılıyor.

Son yıllarda ise LGBT temalı bir çok film yapıldı, bunlardan bazıları; ''Hedwig and the Angry Inch'' (2001), ''Laurence Anyways'' (2012) oldu. Diğer filmlerde de ciddi göndermeler yapılıyor, bu filmlerin genel konusu LGBT, yoksa diğer dizilerde ve filmlerde illa kısa kısa arada göndermeler yapılıyor. Bilinç altımıza ''bunlar mağdur yaaa, yazııık'' diyeceğimiz mesajlar veriliyor. Yukarıdaki bazı filmler o kadar etkili olmuştur ki ABD’de yasa değişikliği yapılmasına bile neden olmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Amerika'da bir yasa geçti, eşcinsel evlilik ABD'de yasallaştı bir çoğunuz duymuşsunuzdur bu haberi. Önce dizilerle ve filmlerle meseleyi yumuşattılar sonra insanlara bunları kabul ettirdiler ve bu işi yasallaştırdılar. Türkiye'de ve dünyada bu işler bu şekilde yürüyor. 2-3 yıl evvel AVEA logosu değiştirdiğinde kimse kıllanmamıştı. Bu renkler her yerde gözümüze gözümüze bilinçli bir şekilde sokuldu.
Avrupa'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT)'lerin durumu ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Dünyada eşcinsel evlilikleri yasallaştıran 10 ülkeden 8'i örnek aldığımız, kriterlerini uygulamaya çalıştığımız Avrupa'da bulunuyor, 14 ülkede medeni birliktelik ya da diğer bir tür eşcinsel birliktelik tanımasını yasalaştırıldı son yıllarda.
Moda denen lanet olası şey ile erkekleri kadın gibi, kadınları da erkek gibi giyinmeye ve davranmaya teşvik ediyorlar yıllardır ve bunun da ürününü topluyorlar. Kadınların erkekler gibi erkeklerin de kadınlar gibi konuştuğuna ve davrandığına ilk defa bu yazıda karşılaşmış olamazsınız değil mi? Çevrenize bir bakın… Moda hastalığı yüzünden erkekler topuklu ayakkabı ve kadınsı kıyafetler giymeye başladı, kadınlarda erkeksi olmaya başladı yıllar önce. En basit örnek; erkeklerin küpe takması, kadınların pantolon giymesi bunlar 20 yıl evvel yadırganırdı, cesaret dahi edilemezdi. Geldiğimiz nokta da burası; "Ne var yani taksın ne olacak, ne yani giyemez mi sana ne!?" Ciddi bir yönlendirme/operasyon söz konusu. Bunlar bilinçli olarak yapılıyor. Yıllar sonra LGBT sayısı çok ciddi artış gösterecek.
Dizilerle, filmlerle, reklamlarla bu işleri yapıyorlar. Çocukları yetişkin gibi giyinmeye yaşlıları da genç gibi göstermek için çaba sarfediyorlar ve bunun böyle olduğunu böyle olması gerektiğine bizleri inandırıp tüketim hızını artırmaya ve dünyanın gelecek 100 yıldaki demografik, sosyolojik ve psikolojik alt yapısını hazırlıyorlar bütün bunlarla.
Moda deyince aklımıza ne geliyor?
Öncelikle modanın iyi bir şey olduğunu sanıyorsak, aklımıza yenilik, güzellik, şıklık gibi bir takım şeyler gelecektir fakat modanın ne kadar iğrenç bir şey olduğunun farkına varmışsak aklımıza gelecek şeyler iyi bir şey olduğunu sanananların aklına gelen şeylerle tamamen ters olacaktır. Moda Latince'de "modo" kelimesinden gelmekte ve "hemen şimdi" anlamı taşımaktadır.
Moda dediğimiz şey tüketimin kendini en harika şekilde gerçekleştirebilmesinde bir araçtır. Moda ne yapıyor? Bak güzel kardeşim moda, seri şekilde üretilen ürünlerin hızlı bir şekilde, ürünlerin eskimesini beklemeden, insanların zihninde onları eskiterek, artık o ürünlerin kullanımdan düştüğü düşüncesini insanlara aşılayarak tüketimi gerçekleştirir.
Televizyonda düzenlenen moda programlarıyla beyinler öylesine yıkanır ki, zihinler öyle kirletilir ki başka meselelerin insanlar farkına bile varamaz. Toplum yavaş yavaş hassasiyetini yitirir günümüzde olduğu gibi.
Moda, bir imaj çizer. Herkesi bu modele şartlandırır. Bu şekilde de üretilen malzemeleri tüketmeye çalışır. Ve moda sektörü böylelikle kasasını doldurur. Medya, reklâmlarla beyinleri yıkayarak, “tüketim” ideolojisi içinde, moda ile ilgili imajları sürekli topluma pompalar. Modayı takip eden insanlar adeta onun kulu kölesi olmaktadır. Modacı tabiri caizse kendini ilâh, takipçilerini de kul yapmaktadır.
Dikkat edilirse her sene ve hatta her mevsim renkler, desenler, kumaşlar, şekiller baş döndürücü bir hızla değişmektedir. Eşyalar eskimediği, yıpranmadığı, fonksiyonlarını kaybetmediği halde “moda psikolojisi” onların papucunu dama atmaktadır. Bu sene modacılar ne emrederse, - tabiri caizse ''modanın kulları'', tutkunları harfi harfine onu uygulayacaklardır.
Oscar Wilde modayı şöyle açıklıyor; "Moda o kadar iğrenç bir şeydir ki, insanlar ona ancak 6 ay dayanabilirler." Prof. Dr. Teoman Duralı Hocamız da şu şekilde izah ediyor modayı kısaca; "Moda olan ne varsa tiksindiricidir. Taklittir çünkü, taklit son derece aşağılık bir şeydir." İsmet Özel de noktayı koyalım; "Hayatından modayı ve modacıları atıp çıkaracak dirayeti gösteremeyen kimselerden insanlık adına herhangi bir şey bekleyemeyiz."
Daha çok şeye sahip olmakla daha mutlu olacağımız yönünde ciddi bir propaganda yapılıyor. Reklamlarda bize dayatılanlarla bambaşka insanlar olacağımız yanılsamasını yaşıyoruz. Modern kapitalizm insanları kandırarak daha fazla mal satıp kendini yamayarak ilerliyor. Mesele derin, her taraftan saldırıya uğruyoruz, gözümüzü açmamız gerekiyor. Benim uyarım budur; gözümüzü açmamız gerekiyor. Sadece hayatta kalmakla yetinmemeliyiz, vakit varken aldırmalıyız.

4 Kasım 2015 Çarşamba

CHP nasıl seçim kazanır?

Çok basit. İnanın bana o kadar basit ki anlatamam.


Gelin anlatayım :)

1- Kemal Kılıçdaroğlu cuma namazları için Eyüp Sultan, Sultan Ahmed, Fatih cami gibi büyük cemaati olan camilere gitmeli. Çıkışta açıklamalarda bulunmalı.

2- Chp'li yetkililer komple namaza başlamalılar (hem cennetin kapısını da aralamış olurlar).


3- Hadis ve ayet öğrenmeliler. Gerektiğinde TBMM kürsüsünden ve miting meydanlarından hadis ve ayetle karışık söylem geliştirmeliler.


4- Ağızlarında "inşallah, maaşallah, eyvallah, maazallah, aman Allah, sübhanallah, hamd olsun, çok şükür" gibi tabirler eksik olmamalı.


5- Ev ziyaretlerinde evlere ahıra girer gibi ayakkabı ile girmemeliler.


6- Bütün bunları samimiyetle yapmalılar. 

7- 5-6 tane başörtülü ve ilahiyatçı aday bulup Yozgat'tan, İstanbul'dan, Ankara'dan, Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan falan aday yapmalılar.

Samimi olmasalar bile yaptıkları takdirde bir sonraki seçimde %25.5'in üzerine en az %4-5 garantisi veriyorum. Chp'li seçmen "namaz kılıyor bizimkiler, oy vermem ben bunlara" derse sorumlusu ben değilim ama...

Ücretsiz siyasi taktik verdim adamlara, Obama'nın seçim stratejisini yürüten ABD'li BSG firmasına o kadar para vermeye gerek yok. ABD'li sosyologlar, araştırmacılar, stratejistler Türkiye'yi bir Türk gibi okuyamaz, damarları bilemezler.


Ayrıca bu taktiklerin maliyeti de yoktur.


Not: Bu taktikler diğer partiler için de geçerlidir.


5 Ekim 2015 Pazartesi

Role of Social Media in Arab Spring

The importance of social media
     Social media is important for many different reasons. Social media lets people stay in touch with each other easily. People can organize events quickly and easily and on very short notice. The 2011 events across the Arab world have brought ‘social media’ to the forefront, with many crediting Facebook, Twitter and blogs with facilitating the revolutions that have taken place. Yet we have not fully understood the role of social media during the recent events and the convergence of social media with not only main media but also with actual street demonstrations. Moreover, the role and significance of social media during recent events across the Arab world  has varied greatly. This article aims to investigate the role of social media activism in the 2011 egyptian uprisings.
     Information is great of importance in the political arena because of that vefocity of the knowledge has the same value as the information itself. Control of the information and communication supply throughout history seem to support these determinations to be. In terms of authoritarian systems, it is true that information to be shared by citizens in the long term damage to the regime. Social media networks are very important especially for the opposition groups, in terms of their abilities social media becomes more attractive.
     Firstly, social networks ''From the masses to the masses'' facilitates communication and a new arresting news, demonstration dates and place, such as the location of the security forces with a large number of people are allowed to share. These findings, especially the ''mobile web'' has become more true to the period. The second, social media networks make difficult the regime's authority to control the spread of news and events.
     We should understand/know what is online communication to learn how effective social media in social change. In Arab countries, many activists who played crucial roles in the Arab Spring used social networking as a key tool in expressing their thoughts concerning unjust acts committed by the government. Online commonication is different from television, radio and newspapers because these are one side of the traditional media, online communication is not like that. New media tools are not only for getting a message, at the same time you can write a comments and share in real time with thousands of people. Online groups are much lower cost than other traditional methods to organize and mobilize. Being member of social media is free. Power of information passes from authorithy to people with free using social media.
     A dictator toppled by Twitter or ousted through the efforts of a Facebook group? It's an enticing idea, particularly for those who are in the business of social media and have a personal stake of sorts in tallying each instance of social media's global value making headlines. Twitter punditry this week has been peppered with speculation about whether upheaval in Tunisia or the subsequent anti-government protests in Egypt might amount to the "first" true revolution spawned by social media. But this just isn't the right way to measure things: the occurrence of a "social media revolution," at this point, should be neither noteworthy nor remarkable. If a dictator is overthrown or a government ousted, it would be notable if Facebook or Twitter weren't used.[1]
     That's because social media is a part of the world we live in and has become such a important form of communication that it will factor into any political movement nearly anywhere in the world. In other words, the use of Twitter, Facebook, or YouTube should not be what's worth talking about. At this point, it takes away from the substance of the revolution (or lack thereof) itself.
     First Tunisia, then Egypt... Crackling ot authoritarian regimes in the Arab world was reviewed as a Facebook revolution. When we look at the numbers indeed of social networks like Facebook and Twitter played a major role in these countries, we can see that easily. And maybe that is why Turkish government did ban the twitter, youtube before the local election. Internet usage has spread in the last 5 years. At the begining of 2000 the number of internet users was not half million but this number increased by 369 % has exceeded 17 million. Tunisia's internet population was 100 thousands, today more than 3.5 million surpassed. Tunisia internet usage 34%, the internet is one of the most common country when we compared with the general population on the African continent in countries.
     Number of Facebook users in Egypt 5 million 200 thousands 780. In other words percent of the population 6.46 % using facebook. Totl number of users with ranks 23rd in Egypt. Another noteworthy development in Egypt, increased of the interest of facebook last 6 months, about 1 million users become member of Facebook. Population of Tunisia is about 10 million. Users of Facebook more than 2 million in Tunisia. 19.53 % of population uses Facevook. Ranked 4th in the number of Facebook users, in Turkey this number is 32.71 %.

What was the reason social media interested in?
     Large young population plays the most important role for social media. 24 % of Tunisians are under the age of 14. With an annual population growth of 1.9 percent in Egypt, the rate exceeds 30 percent.
     Young people not only use social media in personal computers, they also often use social media with their mobile devices. With this application you sent the text, photo and video documentation, you can reach out to millions in a short time.
     How much of this way of communication is effective rulers had already spotted it.  China's management is one of the country for internet censorship and control over the world almost perfectly. Also Egypt management tried to control media while protest. Despite of Internet and mobile communications switch off protests already reached a certain maturity, it did not make much sense. On the contrary, the country's economy was damaged by it.
Facebook and revolution
     The historical use of information as power was primarily limited to nation-states. Today a blogger can impact an election, an Internet posting can recruit a terrorist, and an audiotape can incite fear in the strongest of nation-states, all with little capital investment and certainly without the baggage of bureaucratic rules, national values (truthful messaging), or oversight.[2]
     When there is no possibility of using radio newspaper and leaflet, ideas news  occurances spread from mouth to mouth '' grapevine'' is activated. Thus qualifying the revolution, which is surronding arab states, as a Facebook revolution is exaggeration of the role and function of social media.
     While the Tahrir Square occupation was made possible by Facebook, how many users liked the page or indicated they would be there and then did not show up? Such data may not be possible to calculate, but the gaps between weak ties and high-risk activism and the level of participation in a social movement do exist, and they are a weakness to social media’s application in support of an insurgency.
     Although trends seem to indicate that more and more individuals will use social media as time passes, there is still the question of exactly how many people utilize social media now. In the Middle East, the images of youthful protesters “taking to the streets” with cell phones in hand and terms such as “the Twitter Revolution” tend to mask the facts that indicate that the Middle East is, in fact, not really using social media. According to the White Canvas Group, who presented to us at Fort Campbell a series of statistics on social media usage, Kuwait has the highest usage rate for Twitter in the Middle East – at 8.13%.[3]
     Muhammed Buazizi was selling greenstuff without permission and he argued with police because of that and M. Buazizi burned himself, uprising was started to support him. People used social media to organize for protest. While people do not have connection, spread of issues took a little bit long time. Developments has spread worldwide in Tunisia and Egypt simultaneously. Intelligence organizations, tanks, and all kinds of weapons could not stop rebels. Arabs spread their ideas easily in the North Africa because they use same language.
     It experts found this quiestion end of the revolution; What would you do if internet switch off? Entrepreneur Shervin Pishev also as known game producer looking for solutions  ''OpenMesh'' for continuiy of internet.

Facebook
     Traffic to Facebook increased steadily after 2009. More people visited Facebook than Google for the week ending March 13, 2010.[4] Harvard did not have a student "Facebook" (a directory with photos and basic information) at the time, although individual houses had been issuing their own paper facebooks since the mid-1980s. Facemash attracted 450 visitors and 22,000 photo-views in its first four hours online.[5] According to Alexa statistics Facebook is the 2nd most visited websites in the world. In addition, The most visited web site in Egypt. In USA, Turkey, Panama, Norway 2th the most visited web site. In Canada, South Afrika, England and Sweden's 3rd most visited web site.[6]

Twitter
     In 2013 Twitter was one of the ten most-visited websites, and has been described as "the SMS of the Internet.[7] Twitter is ranked as one of the ten-most-visited websites worldwide by Alexa's web traffic analysis.[8] Daily user estimates vary as the company does not publish statistics on active accounts. A February 2009 Compete.com blog entry ranked Twitter as the third most used social network based on their count of 6 million unique monthly visitors and 55 million monthly visits.[9] In March 2009, a Nielsen.com blog ranked Twitter as the fastest-growing website in the Member Communities category for February 2009. Twitter had annual growth of 1,382 percent, increasing from 475,000 unique visitors in February 2008 to 7 million in February 2009.[10]
     Information can take many weaponized forms, but for the revolutionary simply spreading the incident of true events may be advantageous. In both Tunisia and Egypt, government forces activities directed at population and resources control measures played into revolutionary hands and legitimized the narrative and ideology of the partisans, insurgents, opposition and revolts of those nations. The modern, globalized world is also information-starved, and social media has adapted to this reality. In 2009, Twitter changed its prompt from “what are you doing?” to “what’s happening?” and, as Blake Hounshell says, onne of the fastest ways to tell whether someone's not worth following is if they're still answering that first question. In addition, Twitter is also increasingly used for making TV more interactive and social.
     During the Arab Spring in early 2011, the number of hashtags mentioning the uprisings in Tunisia and Egypt increased. The U.S. government, seeing social media's role in the 2010 Arab Spring revolts, covertly developed a Cuban alternative to Twitter called ZunZuneo as part of a long-term strategy to "stir unrest". The service was active from 2010 to 2012.[11]

Conclusion
     Arab Spring brought in a new age in revolutionary movements, as it was the first attempt of such movements to incorporate social media in achieving its goals. Insurgencies require development through phases to be successful, and by plan/create social media offers more benefits to insurgencies during the initial phases via facilitation of recruiting, mobilization and informational fight. Enriched content, like Youtube, it is likely to be the most important form of social media to the insurgent in the future, and such content may aid insurgents in generating the international support necessary for their cause to succeed. In societies where social media usage is higher than in the Middle East, different benefits of user-generated content and social networking tools may present themselves.
     Unfortunatelly, the world continues to globalize and social media usage continues to increase, insurgencies may find new uses for it throughout each of the phases. But global(dark) powers try to control social media with some agrements like ACTA and SOPA. The Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), is a multinational treaty for the purpose of establishing international standards for intellectual property rights enforcement. The agreement aims to establish an international legal framework for targeting counterfeit goods, generic medicines and copyright infringement on the Internet, and would create a new governing body outside existing forums, such as the World Trade Organization, the World Intellectual Property Organization, or the United Nations. The agreement was signed in October 2011 by Australia, Canada, Japan, Morocco, New Zealand, Singapore, South Korea, and the United States. [12] Of course it is not true, this is just what they tell us about ACTA, their main purpose is to control social media officially.
     SOPA is another agreement like ACTA, what they say about SOPA is just camouflage, the main point is to control social media.



Resources;
Hall, Emma. “Year After Arab Spring, Digital, Social Media Shape Region's Rebirth.” Advertising Age, Vol. 83, No. 24 (2012), 10
U.S. secretly created ‘Cuban Twitter’ to stir unrest". The Washington Post. 2014
Jason Walsh (11 February 2012). "Europe's Internet revolt: Protesters see threats in antipiracy treaty". The Christian Science Monitor. Retrieved 9 April 2012.
Arap Baharı Sürecinde İnternet ve Sosyal Medyanın Rolü - Ali Korkmaz
Aydan,Levent Cem (2011). Gelecekteki Devrimler Sosyal Medyayla Öngörülebilir mi ? 12/29/2011, http://1sosyalmedya.com
Szajkowski, B. (2011). Sosyal Medya Araçları ve Arap Baharı, Alternatif Politika, Cilt.3,Sayı. 3, 420–432, Kasım 2011.
Tekek, M. (2011). Sosyal Medya ve Arap Baharı,http://www.orsam.org.tr/tr/yazigoster.aspx?ID=2964, ORSAM 07 Aralık 2011.
"Twitter.com&nbsp – Traffic Details from Alexa". Alexa Internet. August 26, 2010. Retrieved August 26, 2010.
Caroline McCarthy, ―There‘s no such thing as ‗social media revolution‘‖, CNET, 26 January 2011, erişim tarihi 11.01.2012, http://news.cnet.com/8301-13577_3-20029519-36.html.




[1] Caroline McCarthy, ―There‘s no such thing as ‗social media revolution‘‖, CNET, 26 January 2011,
erişim tarihi 11.01.2012, http://news.cnet.com/8301-13577_3-20029519-36.html.
[2] Murphy, Dennis M. and James F. White. “Propaganda: Can a Word Decide a War?” Parameters, Autumn (2007), 23.
[3] White Canvas Group, “Strategic Seminar in Social Media.” June 11, 2013, Fort Campbell, KY.
[4] Dougherty, Heather (March 15, 2010). "Facebook Reaches Top Ranking in US". Experian Hitwise
[5] Locke, Laura (July 17, 2007). "The Future of Facebook". Time (New York). Retrieved November 13, 2009.
[6] http://www.alexa.com/topsites
[7] Twitter.com Site Info". Alexa Internet. Retrieved 2014-04-01.
[8] "Twitter.com&nbsp – Traffic Details from Alexa". Alexa Internet. August 26, 2010. Retrieved August 26, 2010.
[9] Kazeniac, Andy (February 9, 2009). "Social Networks: Facebook Takes Over Top Spot, Twitter Climbs". Compete.com. Retrieved February 17, 2009.
[10] McGiboney, Michelle (March 18, 2009). "Twitter's Tweet Smell of Success". Nielsen. Retrieved April 5, 2009.
[11] "U.S. secretly created ‘Cuban Twitter’ to stir unrest". The Washington Post. 2014
[12] Jason Walsh (11 February 2012). "Europe's Internet revolt: Protesters see threats in antipiracy treaty". The Christian Science Monitor. Retrieved 9 April 2012.

27 Eylül 2015 Pazar

Amerikan Bayrağı Yakıyorduk?

Bu zamana kadar yaptığım gibi yine sorumluluk duygusuyla yazıyorum. Bu yazıyı yazmak yaklaşık 3 saatimi aldı ve para falan kazandığım da yok. Üstelik keyifle de yazmıyorum. Yazarken fedakârlık yaptığımı düşünüyorum. Sonuçta ben şuan bir talebeyim (öğrenci değil). Uğraşmam gereken işlerim var ve şuan saat 03:02 Türkiye saatine göre. Bosna'da ise 02:02 oluyor.

Neyi baz alarak ve ne uğruna yaşadığımız çok önemli. Allah'ın ayetlerini ve hadisi şerifleri hayatımızın merkezine oturtarak yaşamaktan başka çaremiz yok Müslümanlar olarak. Dikkatimizden kaçan bir şey var ve bu yazı ile dikkatinize sunmak istiyorum bunu.


Hayatı boyunca CV düzmek, kariyer yapmak, bir iş, bir ev ve bir de araba hayali kurmaktan öte hayaller taşımayan insanların elbette anlayamayacağı bir mesele bu. Çok basit gibi görünen ama hiçte o kadar basit olmayan bir konu ile ilgili bir mesele. Canımı sıkan, beynimi kemiren bir mesele...

Müslümanların en ciddi konulara bile bu kadar duyarsız kalmalarına, bu kadar umursamaz olmasına anlam veremiyorum.
Bizim evde küçükken Mete Han'ın bir portresi vardı ve annem doğru değil diye duvara asmamıza izin vermezdi, tabi bunun neden böyle olduğunu yıllar sonra anladık. Meğer eve rahmet melekleri girmiyormuş...

''% 99'unun Müslüman olduğu ülkede...'' diye başlayan cümleler kuruyoruz ya hani evet %99'unun kültürel olarak Müslüman olduğu ülkede gördüğüm bazı manzaralar beynimi kemiriyor. Onlardan biri de bu:

Bu fotoğrafı geçen yaz mağazaya girip özellikle bu tişörtden ne kadar var diye gittiğimde çekmiştim.
Amerikan, İngiliz bayraklı, haç işaretli, kadın figürü içeren, insan silüeti olan tişörtler giyiyor insanlar. Bu kıyafetlerle camiye girenler dahi var.
''Ne yani girilemez mi?''
Hayır güzel kardeşim giririlmez! Bu kıyafetlerle ibadet etmek doğru değil.
Amerikan bayraklarının yakıldığı bir dönemden Amerikan bayraklı tişörtler giydiğimiz döneme nasıl geldik biz? Bu başlı başına ayrı bir yazı konusu elbette fakat düşünmekte yarar var.
Amerikan bayrağı ile camiye girilir mi? Eğer girilebilir olduğunu düşünen var ise, onlar için söz söyleme zahmetine girmeyeceğim.
Fakat benimle ''evet Amerikan bayrağı ile camiye girilemez'' düşüncesini paylaşıyorsanız yolumuz müşterektir.

Gelelim bu meselenin farklı bir versiyonuna...
Yazın bir çok insanın üzerinde Amerikan bayraklı tişörtler görmüştüm. Tabi bu sadece yazın olmuyor, kışın da insanlar Amerikan bayraklı kıyafetler bulup giyiyorlar. Yazın bir ağabeyin bakkalında sohbet ediyorduk ve içeri bir genç girdi. Tişörtünde de haç işareti vardı. Kendimi tutmadım ve uyardım ''kardeş tişörtünde haç işareti var'' dedim. O ise ''o bir ülkenin bayrağı'' dedi. ''Evet Norveç'in bayrağı ama haç işareti işte o'' dedim, hiç bir şey demedi ondan sonra.

Bu da Norveç bayrağı

Üzerinde haç işareti olan sembollerle insanların namaz kıldığını biliyor musunuz?


Barcelona forması ile namaz kılan çocukları, adamları elbette görmüşüzdür değil mi? Peki o amblemde ne var?


Peki ya Milan forması?
Görüyorsunuzdur eminim ki o haç işaretini.
Barcelona ve Milan formasıyla namaz kılınmaz!
Evet aslında yazının başlığını ''Barcelona formasıyla namaz kılınmaz'' koyacaktım fakat böyle daha iyi oldu.


Adamın arkasında şeytanı simgeleyen bir yüz ve ''Tanrı meşgul size yardımcı olabilir miyim?'' yazıyor
Allah kabul etsin yani ne diyelim...


Haç işaretine secde ediyoruz farkında bile değiliz.


Bu da Mustafa Kemal'li seccade. Allah kabul etsin.


''True Religion'' ''Doğru din'' diye bir pantolon markası, ambleminde de Buda heykeli var ve insanlar bunu giyiyorlar. Anlatabiliyor muyum? ''Doğru din'' yazan pantolon kıçımızdayken Allah'a ibadet etmek de ne demek?

Haç Hristiyanlara ait bir semboldür. Bu bakımdan haç takan bir insan ben müslümanım diyorsa bu insan kâfir olmasa bile yaptığı şey doğru değildir. İslâmın benimsemediği bir fiil yapmış olur. Bundan dolayı bir Müslümanın haç takması caiz değildir güzel kardeşim.
Eğer bu şekilde yaşıyorsak itikadımızı gözden geçirmemiz gerek. Bu konulara dikkat etmemiz gerekiyor. Allah muhafaza.
İnsanlara artık bazı şeyler normal gelmeye başladı. İnsanlar ne giydiklerini önemsemiyorlar, ne yediklerini de ve bu bana kahredici geliyor.

Burada ayet ve hadislerden başka size deliller de sunabilirim. Irak'ta, Afganistan'da ve daha bir çok yerde Müslümanları katleden bir ülkenin bayrağını üzerinize nasıl yakıştırıyorsunuz? Amarikalıların bu dünya üzerinde yaptıklarını anlatmama gerek yok herhalde...
Amerikan bayrağından mayolar bikiniler görmüşsünüzdür ama Türk bayrağından hiçbir zaman göremeyeceksiniz, bu mümkün değildir. Adamı kurşuna dizerler!

Peygamberimiz döneminde sahabeden Adiyy b. Hatim boynuna takılı altın bir haçla Peygamberimizin yanına girince, Peygamberimiz de ona: “Adiyy! At o putu” dedi.” (Tirmizî, Tefsîr’ul-Kur’ân, 10 )

Ayrıca Peygamber Efendimizin şu hadislerini de unutmamak gerekmektedir:

“Kim bir kavme benzerse artık o onlardandır.” (Ebu Davud, Libas, 4)

“Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.” (Tirmizi, İsti’zan, 7)

 "İçerisinde resim, cünüb ve köpek bulunan eve (rahmet) melekleri girmez."(Ebu Davud, Taharet 90, Libas 48; Nesai, Taharet 168)

"Melekler, içerisinde köpek ve timsaller (resimler, suretler, heykeller) bulunan eve girmezler."(Buhari, Libas 92; Müslim, Libas 102)

Bu hadisler ışığı altında bu yazıyı devam ettirecek olursak Amerikan bayrağı ile, haç işaretleriyle namaz kılınmayacağını ve hatta kâfirlere, gevurlara benzememek için bu sembollerden bu işaretlerden uzak durmamız gerektiğini söyleyebiliriz.

Amerikan bayrakları yakılıyordu bir zamanlar bu ülkede fakat şimdi genci yaşlısı Amerikan, İngiliz bayraklı kıyafetler giyip geziyorlar. Bunun ne manaya geldiğini anlayabiliyor musunuz? Kâfirlere neden özenmeye çalışıyoruz?

Kaçış Edebiyatı ve Dervişler

Bir çok insan her şeyi bırakıp çekip gitmekten söz ediyor fakat bunu göze alan 1 kişi gördüm, tanıdım.
Şehir hayatını terketmek öyle her baba yiğidin harcı değil. Hem nereye gidiyorsun öyle her bir şeyi kenara bırakıp?

"Çekip gidesim var uzaklara...''
Bu cümleyi ağzına sakız edenlere bitiyorum zaten.

Evet arada şehir insanı boğuyor ve insanlar kaçmak istiyorlar birbirlerinden, şehrin gürültüsünden, metrodan, egzoz dumanından, kalabalıktan...
Kimselerin olmadığı yerlere, bazen çöllere, bazen o masmavi denizlerin olduğu sahillerine, bazen ise doğanın içine, kendisine kaçmak istiyor bazen insanlar.

Fakat dur daha üniversiteyi bitirip KPSS'ye gireceksin, yüksek puan alıp işi başlayıp kariyer yapacaksın, ayıp ayıp. Bari ayak yapma! Modayı takip ediyordun deli gibi? Trendler falan ne oldu?
Üşümeyi göze alıyordun şık görünmek uğruna? Kıçın donuyordu başkalarına güzel görünmek için ne oldu ambalaj çocuğu?
En son çıkan telefonu kullanıyordun? Daha elindeki eskimeden çıkacak yeni modelin hayalini kuruyordun ne oldu?
Sistemin köpekliğini yapmak için her naneyi yiyorsun ama kaçmak istiyorsun öyle mi? Senin bunu söylemeye hakkın yok güzel kardeşim. Aklında en ufak sistemin dışında kalmaya dair bir niyetin yok hala kaçmaktan söz ediyorsun. Utanmak bir gün moda olsa utanır mısın?

Hani bir kişi gördüm kaçıp giden demiştim ya, o çocuk üniversiteyi bırakmıştı 4 yıl önce. Dağ bayır ülke ülke dolandı ve Ukraynalı bir kızla evlendi, hatta baba oldu. Boşanmış, sonradan öğrendim...
O çocuk hala kaçıyor, kendisine ahşap hobbit evlerinden olan evlerden mi ne yapmaya çalıştığını duydum en son. Kaçtı adam ve hâlâ daha kaçıyor.
Kaçıp gidecekmiş uzaklara şehrin insanı, ovalar yaylalar falan, bağından üzüm yemek ancak bayram tatillerinde mümkün sana.

Herkes zaten filmin sonunda can veren kahramanın yerine kendini koyup imrenir fakat kimse orada filmin tam da sonunda ölmeyi göze alamaz. Senin kaçma isteğin de aynen öyle güzel kardeşim.
Vitrinperest yaşayacaksın ama sağda solda kaçış edebiyatı yapacaksın ha...
Sen o baygın sevgilerin adamısın, kaçamazsın.
Kafanı yastığa koyduğu anda uyuyorsan zaten hiç kaçmaktan falan bahsetmemelisin.
Kaçmak için bu dünyaya sırt çevirmek, toprağı öpebilmek gerekir, yokuşu çıkmayı göze almak gerekir.

Kına yakmak bile moda olmuş lan ne kaçması? Üniversiteli muhafazkar kızlar mezuniyet kınası yakıyor lan! Ninelerimiz annelerimiz yakardı o kınayı eskilerden, her türlü değerimizi moda yapıp ayaklar altına alıyor şerefsizler.
Adam BMW'ye biniyor elinde iphone 6 var, kaçacakmış.
Bu kaçış edebiyatı yapanlar en fazla gece 23:30 falan olduğunda "hadi ben kaçtım" diye twit atıp uyurlar.
O yüzden azıcık samimi ol, azıcık. Ayakkabılarından bile anlıyorum samimiyetsizliğinizi, yüzünüzdeki çizgiler, kullandığınız kelimeler, gittiğiniz mekanlar her şeyiniz sizi ele veriyor.

Bir de derviş edasıyla takılanlar var onlara da bitiyorum. Yine elinde babasının parasıyla aldığı iphone, altında yine baba parasıyla aldığı araba, ama derviş. Baba parasına vurgu yapmamın sebebi var sayın okuyucu, fakat kendi paranızla da böyle lükse kaçıyorsanız yine hedefimsiniz kusura bakmayın. Ama baba parasıyla utanmadan yanındaki Müslüman kardeşine hava atıyorsan, kasıla kasıla çıkarıp masaya bırakıyorsan o telefonu bil ki gece gündüz sövüyorum sana.
Zaten böyle markarlı giyinip pahallı telefonlar, lüks takılanların çoğu hayatta hiçbir baltaya sap olamamış, pısırık, konuşmayı dahi bilmeyen, toplum içinde söz sahibi olamayan bebelerin işi. Ne yapsın çocuk? Her açığı 2-3 bin liralık telefonla, kıçındaki 400-500 TL'lik pantolonla, ayağındaki gıcır gıcır ayakkabı ile kapatabileceğini sanıyor. Kapanmıyor be kardeşim. Anlıorum her şekilde sığır olduğunu, valla bak.

''Derviş'' Farsça bir kelime lan ve manası da yoksul-fakir demek.
Jeep'e, Mercedes'e binen ''derviş'' olur mu hiç?
Elinde bin TL'lik, 2 bin TL'lik telefonla gezen adamdan derviş mi olur güldürmeyin lan kendinize.
Peygamber aşkından bahseder bir de bunlar var ya...
Peygamber efendimizin (SAV)'in ömrü açlıkla geçti, vefat ettiğinde zırhı bir Yahudi'de rehindi, mutfağında bir avuç arpası dahi yoktu.
Kaçacakmış, dervişmiş...


Not: Bu yazı 3 Mart 2015'te ''KAÇIŞ EDEBİYATI'' adıyla yayınlanmıştı, tazelenip tekrar okuruna sunuldu.

Yavşak Ensonhaber

''Taraftar değil haberciyiz'' sloganı ile haber yaptığını sanan, hürriyeti ''hürriyet porno işine de girdi'' diye haber yapan ve aşağılayan ensonhaber'in hürriyet'ten hiçbir farkının olmadığını sizlere göstermek için aylardır biriktirilişmiş haber başlıklarıyla yazılmış bir yazıdır.
Ensonhaber'in bşaında Milli görüş kökenli Serkan Kalemciler diye bir zat bulunmaktadır ve AKP sempatizanıdır kendisi.
Bu adamlara burada hakaret etmeyeceğima ama bu adamlar her türlü küfürü hakediyor. Hakaret etmeyeceğim çünkü bana karşı olası açılaabilecek davalar olmasını istemiyorum. AKP yanlısı oldukları için kesin kazanacaklardır. Bu ensonhaber zihniyetinin ahlaksızlığını ortaya koymak istiyorum sadece. Bu yavşaklık bilinsin istiyorum...
Fotoğrafları sansürleyemedim hepiniz hakkınızı helal edin
Başlıyoruz.
Ensonhaber'in künyesi...
Bu Serkan Kalemciler ile aramızda zamanında geçen bir diyalog.
serkan kalemciler
yavşakensonhaber künye
Hürriyet'e laf eden ensonhaber'in ne olduğunu birazdan hep birlikte göreceğiz...
hürriyer porno
hürriyet porno 2

Hürriyet'e laf eden Ensonhaber'e bakın şimdi...
yavşakensonhaber40
yavşakensonhaber 24
yavşakensonhaber
yavşakensonhaber2
yavşakensonhaber7

yavşakensonhaber1
yavşakensonhaber9
yavşakensonhaber11

AKP'nin akil adamları bunlar...
yavşakensonhaber5

yavşakensonhaber34

yavşakensonhaber33
1 - Kopya
2 - Kopya
bakna_3267 - Kopya
yavşakensonhaber24
yavşakensonhaber23
ensonhaberyaşvak

yavşakensonhaber10
yavşakensonhaber4
sapık haber sitesi

yavşakensonhaber22
yavşakensonhaber16
yavşakensonhaber17
yavşakensonhaber12
Bunun gibi daha yüzlerce örnek var elimde, bunun gibi binlerce haber yapıldı emin olun ve her gün bu şekilde haber giriyorlar. Allah rızası için bu adilere hadlerini bildirin. Benim elimden gelen sizleri uyarmaktır.
Bu adamların AKP'yi savunmasının tek sebebi tanınır olmaktı, tanınır olmak için de iktidardan yana tavır almak, başbakanın uçağına, cumhurbaşkanının uçağına binmek gerekiyordu. Bu adamlar tanınır oldular artık. Türkiye'nin en fazla tıklanan haber sitelerinden biridir bu site. Bu adilere prim vermeyin. Her tıklanılan haberden para kazanıyorlar bunlar. Mümkün mertebe az girin bu siteye.
Tepkinizi twitter'dan facebook'tan bu adamlara koyun lütfen. Azıcık dahi olsa bu adamlarda islami hassasiyet yok bakmayın AKP'yi savunmalarına.
Allah rızası için tepkimizi koyalım.